Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Artikler på kamerasiden.dk

Se de nyeste artikler på kamerasiden.dk - eller find de gamle artikler under punkterne i menuen til venstre
Kamerasiden.dk har besluttet sig for at lancere en ny testprocedure. Formålet er at få testet flere kameraer samt skrive kortere og mere lettilgængelige tests og dermed tilvejebringe flere testbilleder til sammenligning af de enkelte kameraers formåen.
I de gode gamle dage, hvor mænd var mænd og kaffen sort, fotograferede og fremkaldte man selv sine sort/hvid-billeder. Efter endt optagelse i studie eller det fri, skulle man hjem i mørkekammeret og trylle med mere eller mindre sundhedsskadelige væsker. I det dæmpede, røde lys, fremkaldte man kopier af negativet, og var man ikke helt tilfreds med billedet, kunne man jo bare hive negativet frem igen.
Nogle gange får man taget et godt billede eksempelvis af solnedgangen, hvor billedet blot er blevet en smule grumset. Dette skal man ikke blive helt fortvivlet over, da der findes en smart løsning på problemet. Løsningen er programmet Neat Image, som er et slags analyseprogram, som analyserer diverse punkter på billedet så støj, grums og lignende som derefter glattes mere ud.
Der findes mange måder at retouchere hud på, så modellens hud kommer til at ligne den fejlfrie glatte hud, vi kender fra modebladenes forsider. Jeg vil i denne tutorial give mit bud på, hvordan det kan gøres. Mit udgangspunkt er, at jeg ønsker, at huden nok skal være glat, men heller ikke så glat, at det ser helt uvirkeligt ud.
Her på kamerasiden.dk er vi meget glade for, at der er flere og flere brugere, som uploader billeder til kritik. Men desværre så kniber det lidt med at få brugerne til at give kritik på hinandens billeder, hvilket jo er meningen med den del af siden, som har med billedkritik at gøre. Det kan der så være mange grunde til. En grund kan være, at man måske ikke føler, at man har noget at bidrage med. Det er forkert.
Denne artikel har tidligere været udgivet på fotoportal.dk Åben det foto du vil have lavet om til en skitsetegning. Image --> Open (Ctrl + O) Du skal nu lave billedet sort/hvid Image --> Adjustments --> Desaturate (Shift + Ctrl + U) Derefter skal du kopiere dit layer, så der er noget at arbejde med. Marker det nye layer Gå op i Filter --> Stylize --> Find eges Mere skulle der ikke til i denne omgang. Skrevet af Jan Emil Christiansen, Webmasteren.dk
Når man tager et billede med et digital kamera kan man vælge forskellige måder at gemme billedet på. Alt efter hvor meget information man ønsker der skal bevares i selve billedet. Hvis man vælger at tage et billede i RAW eller TIFF format vil alle de forskellige billedinformationer blive gemt. 
I takt med at flere og flere køber digitalkameraer, og begynder at bruge computeren til at redigere deres billeder på, er der opstået en del forvirring omkring en ret væsentlig faktor – nemlig opløsningen. I denne lille artikel vil jeg forsøge at forklare og uddybe om dette spændende emne – og allerhelst udrydde en grim myte, som gør det hele mere forvirrende.
Som beskrevet i en anden artikel, kan din lysmåler blive snydt af et vanskeligt motiv - men kun i ekstreme tilfælde. Langt hen ad vejen kan du altså godt stole på kameraets lysmåling, men at det skulle være i stand til at vælge den bedste kombination af blænde og lukkertid for dig - det er meget usandsynligt.
"Sikken et godt billede ..... men hvad hvis du havde ventet lidt med at tage billedet, så ....." Selv om priserne på farve papirbilleder er helt i bund, er de fleste af os stadig lidt for nærige med at trykke på knappen. Hvis vi endelig har en række billeder fra samme begivenhed, så udvælger vi typisk det bedste og gemmer resten i skuffen.


     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikler - kamerasiden.dk