Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Windows XP - de første ord

27/9-2001

eaid.dk er kommet i besiddelse af en testversion af Microsofts nye styresystem til PC: Windows XP. Den kommer selvfølgelig både på dansk og engelsk, men testversionen er på engelsk. Desuden kommer Windows XP i to udgaver: Home Edition og Professionel Edition (den anvendte version til denne artikel er Professionel Edition). Home Edition er ment som afløseren for Windows ME, og Professionel Edition er ment som afløser for Windows 2000. Det fundamentalt nye er, at også Home Edition, som altså er beregnet på private, også er baseret på den såkaldte NT-kerne, som hidtil kun er blevet anvendt til professionelle systemer som eksempelvis Windows 2000. NT-kernen er langt mere stabil, og man kan derfor regne med at en computer med Windows XP ikke går ned så mange gange som en computer med eksempelvis Windows ME eller 98.

XP står for experience, altså erfaring. Og man må sandelig sige at Microsoft har lært noget siden Windows 98 / ME familien. Testcomputeren er udstyret med 256 megabyte ram og en 475 mhz. processor, og den kører mærkbart hurtigere med Windows XP end med Windows 98. Ændringerne, der er kommet med denne version af Windows, er nok mest mærkbare for folk der tidligere har kørt Windows 98 eller ME. Selve stabiliteten er alene grund til at skifte. Der ud over er der kommet mange flere muligheder for at skifte grafisk brugeflade, hurtigere start af programmer, forbedret udgave af Internet Explorer og meget mere til. Der er også indbygget en række nyttige programmer, som det før har været nødvendigt at installere. For eksempel kan Windows XP uden videre håndtere zip-filer. Men som sagt er den primære grund til at skifte til Windows XP nok stabiliteten. Derfor kan en udskiftning af styresystemet nok også mest anbefales til folk, der i forvejen ikke kører Windows 2000. Windows XP kan heller ikke anbefales til små computere. De anbefalede minimumskrav er blandt andet 128 megabyte ram og alene styresystemet optager 1,5 gigabyte på harddisken.

Men facit må være at Windows XP er værd at vente på, så vær klar når den udkommer den 25. oktober. Herunder følger billeder fra den kommende generation af Windows:

Windows XP byder på en bedre opdelt og organiseret startmenu

Selve det grafiske udtryk er blevet pænere at se på, og man har flere muligheder for at tilpasse det til sine personlige ønsker. Her et billede fra "Denne computer"

En meget nyttig funktion: Hvis man eks. har flere browservinduer åbne, grupperes de automatisk på proceslinjen, så man har bedre plads til andre programmer

Hibernate-funktionen findes heller ikke i Windows 98. Det gør den i XP. Med den kan man sætte computeren i dvale, og når man så tænder den igen står den klar med de programmer man havde åbne før osv.


Relaterede artikler:
Fjerne uønskede elementer i billedet med Photoshop
Exif Info
Actions med Photoshop 7
Tweak Windows XPDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Windows XP - de første ord - kamerasiden.dk