Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Vedhæftning af filer i Outlook Express

26/2-2001

Har man først gjort sine første og forhåbentlig vellykkede forsøg udi den elektroniske posts lyksaligheder, melder sig snart trangen til at kunne sende mere end blot tekst. Typisk er det udveksling af billedfiler, evt. taget med ens digitale kamera, scannet eller fremkaldt og brændt ned på en CD sammen med den almindelige fremkaldelse.

Man erkender hurtigt, at det er let og effektivt at kunne kommunikere via denne hurtige form. Glæden stiger som man indser de nyttige muligheder af de elektroniske postomløb, og hurtigt flyder tekstfiler, billeder, musik og meget andet spændende i en lind strøm fra ens postprogram.

Belært af erfaring, kan det for den ikke indviede forekomme umuligt at få vedhæftet filer når en mail skal ekspederes, og derfor serverer vi herunder den lette, korte og logiske vej til vedhæftning af filer i e-mails:

Følgende vejledning har Microsoft Outlook Express som udgangspunkt, da det er langt det mest brugte e-mail-program.

o Start Outlook Express, og påbegynd en ny e-mail.

o Nu skal du være opmærksom på følgende 2 muligheder for at vedhæfte filer:

1.) Vedhæft står øverst og er indikeret med en papirklips. Her trykker du, hvis du ønsker at vedhæfte noget "udenfor" selve din e-mail. Det svarer netop til, som papirklipsen så udmærket illustrerer, at vedhæfte noget til et i forvejen eksisterende dokument. I dette tilfælde din skrevne e-mail. Når du trykker, kommer der automatisk et vindue op, hvor du skal finde netop den fil du ønsker at vedhæfte. Du kan vedhæfte alle filformater.

2.) Den mindste markering i billedet ovenfor indikerer en anden mulighed for at medsende en fil - men med denne knap indsætter du filer i selve e-mailen. I teksten. Du kan kun indsætte billeder i selve din e-mail - og altså ikke som den egentlige vedhæftning beskrevet i pkt. 1. Når du trykker her, skal du vælge det billede du ønsker at indsætte i din mail. Tryk Gennemse for at finde frem til den eksakte fil. NB: Denne indsættelsesfunktion bliver først aktiveret når du har klikket med musemarkøren i tekstfeltet, og billedet bliver indsat netop der hvor din markør står.

o Ved vedhæftningen, som beskrevet i pkt. 1, mødes du af en boks lignende dette:

o Ved vedhæftning som beskrevet i pkt. 2, mødes du derimod af denne boks:

Du trykker Gennemse... og frem kommer en boks lignende den fra pkt. 1. Du vælger det billede du ønsker at vedhæfte og trykker Åbn. Du er nu tilbage i ovenstående boks, og ved Billedkilde står nu adressen (placering på harddisken) for den billedfil du ønsker at vedhæfte. Tryk OK og billedet indsættes i din e-mail. Olé!

Gentag ovenstående hvis du ønsker at vedhæfte flere billeder, og vær opmærksom derpå at dit indsatte billede placeres netop der hvor din markør er placeret. Det kan til tider være besværligt at få et indsat billede til at "makke ret", få det til at stå der hvor man havde påtænkt. Et par fif: Når markøren står til højre for billedet flytter du det ikke med space og Enter. Det gør du derimod hvis markøren står til venstre for billedet. Du kan ændre størrelsen på dit billede ved først at markere det: Klik en gang på billedet, og billedet "påsættes" hvide firkanter i såvel hjørner som på højden og bredden. Du kan trække i disse og derved ændre billedets størrelse vilkårligt: Med et vedvarende klik på en firkant, og med et samtidigt træk i den ønskede retning, omdefineres billedets størrelse. Slip når du har den ønskede størrelse.

Herfra gør du hurtigt de resterende erfaringer med vedhæftning i e-mails - Klik Sender og dine billeder og div. filer er godt på vej ud i cyberspace.

Held og lykke!


Relaterede artikler:
Køb og sælg på nettet - auktionssider
TDC gør det godt. Kan Tele2 gøre det efter???
IP-telefoni - fra PC til telefon!
Advarsel mod Expert og Amitech - forbrugersikkerhedDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Vedhæftning af filer i Outlook Express - kamerasiden.dk