Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


USB - aktivering i BIOS

2/7-2000

Hvis du har købt en ny USB enhed, f.eks. en mus eller printer, men den ikke virker, kan der være flere grunde til dette.

For det første virker USB ikke på Windows 95. Det blev først understøttet fra og med Windows 95 OSR 2. Det vil sige, at hvis du har installeret Windows 95 på computeren, bliver du nødt til at opgradere til et nyere styresystem - en lidt bekostelig affære.

Men har du installeret et styresystem, der understøtter USB, så kan du prøve følgende:

Gå ud på skrivebordet og højreklik på Denne Computer. Der kommer en lille menu frem - klik på egenskaber. Vinduet Egenskaber for system dukker frem. Her skal du klikke på fanebladet Enhedshåndtering. Følgende kommer frem:

Her skal du kikke forneden og se, om der er et ikon, hvor der står Universel seriel bus-controllere ud for. Gør der det, og der ikke er noget rødt kryds eller gult udråbstegn over ikonet, er det højst sandsynligt USB enheden, der ikke virker. Tag den derfor tilbage til forhandleren. Er der et udråbstegn eller rødt kryds over, er der en hardware konflikt. Dette vil blive beskrevet i en anden artikel.

Er der ikke noget ikon overhovedet, er USB ikke aktiveret i computeren. Dette skal gøres ude i det, der hedder BIOS. Dette er det noget af det første, computeren indlæser under opstart. Her aktiveres harddisken, hukommelsen indlæses og USB registreres. Derfor skal du et smut ud i BIOS og ændre ved nogle indstillinger.

ADVARSEL: Da det er computerens nervesystem er det utrolig vigtigt, at du ikke ændrer i andet end det, som der står her i artiklen. Skriv altid ned hvordan indstillingerne er, før du roder med dem.

For at komme ind i BIOS skal du genstarte computeren. Luk alle programmer og tryk Start - Luk computeren og sæt hak i Genstarte computeren. Først i opstarten, der hvor computeren tæller ram'ene, står der: "Press Delete to enter setup" eller noget i den stil. Her skal du trykke på Delete knappen, der sidder til højre for Enter. På nogle computere er det en anden knap der skal trykkes på - det står der under opstarten. Efter at have trykket på Delete, kommer du ind i BIOS - gør du ikke det, så lad computeren starte op, genstart den, og prøv forfra.

Der er forskellige udgaver af BIOS, så derfor kan dette godt variere fra computer til computer.

Du skal ind i det punkt, der hedder Advanced Chipset Setup/Chipset Setup eller lignende. Har du ikke sådan et punkt, må du ind i de forskellige menuer og kigge efter steder, hvor der står USB. Navigering foregår som oftest med piletasterne. Du går ind i en menu ved at klikke på Enter og ud af den ved at klikke på Escape. Når du er kommet ind i den rette menu, står der USB Function Disabled eller lign. Du skal markere stedet og klikke på Page Down eller Page Up, indtil der står Enabled. Sker der ikke noget ved at klikke på Page Up/Down, skal du højst sandsynligt bruge en anden knap - dette står i bunden af skærmen.

Herefter er det blot at gå ud af BIOS: Gå ud i hovedmenuen og vælg punktet Save changes and exit. Computeren genstarter, og når du kommer ind i Windows, vil installationen af USB begynde - du skal have din Windows Cd-rom klar, da den skal bruges. Herefter er det blot at sætte stikket til i USB porten, og så skulle den nye enhed blive installeret.


Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech LX700
Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
Logitech MediaPlay Cordless Mouse

Relaterede artikler:
Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtterDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - USB - aktivering i BIOS - kamerasiden.dk