Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Undgå problemer med datatab på hurtige computere

5/8-2001

Hvis du har en hurtig computer, kan du komme ud for mystiske problemer, f.eks. at scandisk bliver startet under opstart, på trods af at Windows blev lukket korrekt. Denne, og andre mere alvorlige fejl, skyldes din harddisks opbygning samt den korte lukketid på Windows.

En IDE-harddisk har et cachelager, hvor dataene bliver lagret før de nedskrives på selve harddisken. Især nye og hurtige harddiske har et stort lager. Cachelageret fungerer ligesom ram - dataen er kun tilstede, mens der er strøm på computeren.

Under nedlukningsprocessen skrives alle data gemt i cachen ned på harddisken. Dette er på (forholdsvis) langsomme computere ikke noget problem, idet nedlukningstiden er tilpas lang og cachelageret er tilpas lille. Men på de nyere computere går det simpelthen så stærkt, så alle data ikke når at blive gemt. Dette kan give problemer og datatab.

Microsoft har, for at løse problemet, udgivet en opdatering til Windows der forlænger nedlukningstiden med to sekunder. Dette skulle give din computer tilstrækkelig tid til at gemme dataene og derved forhindre problemer. Har du derfor en hurtig computer og har du før oplevet underlige problemer, bør du gå ind på Windows Update og hente opdateringen Windows Cache-pakke til IDE-harddiske.


Relaterede artikler:
Fjerne uønskede elementer i billedet med Photoshop
Exif Info
Actions med Photoshop 7
Tweak Windows XPDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Undgå problemer med datatab på hurtige computere - kamerasiden.dk