Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Tiny Personal Firewall

14/5-2001

Tiny Personal Firewall er en smart og enkel personlig sikkerhed der til til fulde beskytter din PC mod hackere. US Air Force bruger dette lille stykke software på deres ca, 500,000 desktop computere, så det er en gennemtestet og bundsolid firwall. Programmet kan hentes fra producentens hjemmeside. Det fylder ca, 1,3MB, og så er det gratis at anvende på en hjemme PC. Kan køres på Win9X/ME/2000/NT4

Når du har hentet programmet og det er installeret, skal computeren lige genstartes, fordi TPF kører som Service. Dvs, at programmet starter op før f.eks netværks- og internet forbindelsen hvis du har en fast forbindelse. På den måde er din firewall oppe og køre længe før andre kan få uberettiget adgang på din Computer.

Efter genstart er der kommet et nyt ikon nede ved siden af uret

Det er TPF der er på arbejde.
Ved at højreklikke på ikonet kommer der en menu frem hvor du kan vælge at afslutte programmet, læse om programmet, administrere din firewall og se din firewall status. Du kan også dobbeltklikke på ikonet, så kommer du direkte til administration. Prøv nu at dobbeltklikke på ikonet, så kommer dette vindue frem

Her bestemmer du hvor meget din firewall skal holde øje med. Der er som du kan se tre niveauer at vælge imellem. Det du ser her er standard niveauet, hvor forbindelse ind og ud skal tillades af dig før det kommer igennem firewall'en. TPF laver så en Filter regel ud fra dit valg, men det kommer vi tilbage til. Det nederste niveau tillader alle ind og udgående forbindelser, så det kan ikke anbefales at bruge. Det øverste niveau lukker fuldstændigt af for både ind og udgående forbindelser, pånær dem man har lavet filter regler for. Nok mest brugbar hvis man har en "always on" forbindelse, og et angreb alligevel skulle være sluppet igennem på standard niveau.

Hakket i Firewall enabled fortæller at firewall'en er aktiv.

Hvis du så klikker på knappen Advanced dukker denne her frem

Det er her alle dine filter regler bliver lagt ind, og hvor TPF tjekker om den eller det har adgang ind eller ud. Det vil jeg skrive en anden artikel om da det er lidt mere avanceret, hvis dette er første gang du har med filter regler at gøre.

Vi går videre til Fanen Miscellaneous (der er vist en stavefejl fra firmaets side)

Log into file, skriver til en Logfil når noget stemmer overens med en bestemt filter regel.

Log into syslog, gør det at du kan fjernadministrere din firewall. Feltet Use Trustful Adresses er til større netværk, hvor flere computere skal have adgang til serveren og internettet. Der klikker du på Add og tilføjer den Range som skal have adgang. Et eksempel.

TPF er installeret på netværks adressen 192.168.0.1, og resten af netværket har en range fra 192.168.0.2 til 192.168.0.35. så vil det sådan ud i TPF

Næste felt er Applications MD5. Det er en extra sikkerhed, hvor TPF går ind og tjekker Programmets signatur. Hvis du nu har givet f.eks IEXPLORE.EXE (internet Explorer) adgang til internet og lokalnet, vil TPF gå ind og læse programmets signatur og gemme det. Hver gang du så vil surfe på internettet tjekker TPF om signaturen stadig er den samme.

Da det kun er det program der ligger på din computer der har lige præcis den signatur, sikrer dette tjek at programmet ikke er blevet skiftet ud med et andet. f.eks en omdøbt Trojan Virus. Hvis signaturen ikke er den samme, popper der et vindue op som fortæller dig at signaturen i databasen og signaturen i programmet ikke stemmer overens, og spørger dig om du vil skifte signaturen i databasen ud med den nye.

Hvis vi så går tilbage til det første billed, og klikker på Miscellaneous.

Så kommer dette vindue frem

Her kan du vælge om du skal kunne fjernadministrere TPF fra f.eks en anden computer via internettet. Så er det tilrådeligt at sætte et hak i Authentication is required ved Administration og statistics and logs view.

Her kan du også vælge om du selv vil starte TPF eller om den skal køre som Service som er det bedste.

Nu har du så været igennem standard opsætningen, og skulle kunne finde ud af det meste. spørgsmål til artiklen kan puttes op i e·forum.

God fornøjelse


Relaterede artikler:
Køb og sælg på nettet - auktionssider
TDC gør det godt. Kan Tele2 gøre det efter???
IP-telefoni - fra PC til telefon!
Advarsel mod Expert og Amitech - forbrugersikkerhedDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Tiny Personal Firewall - kamerasiden.dk