Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtter

28/1-2004

Venligst sponseret af Coolerkit.dk

Forord

Nu hvor vi sidder på vores kontor og arbejder er der flere og flere der bruger computeren som deres fortrukne arbejdsredskab, derfor er det en af de ting der står tændt dagligt, men derfor er det ikke en ting vi gerne vil have at man ligger mærke til, derfor er der kommet en masse produkter der enten ikke larmer eller skal lyddæmpe kabinettet! Det mest fortrukne er at udskifte sine blæsere og købe nogle mindre støjende blæsere, men ellers er der jo også andre former for køling såsom Vandkøling og Kompressorkøling, disse 2 andre forslag er på mange måder meget bedre end almindelig luftkøling som de fleste af os sider med, dette er der flere grunde til for det første er de meget dyrere, Kompressorkøling koster op imod 5000kr. Og det er jo nærmest en helt ny computer! Ydelsen ved kompressorkøling er dog også derefter! Men det er nok mest beregnet til de større entusiaster, som gerne vil have det maksimale ud af sin pc, en anden ting er at både vandkøling og kompressor køling er noget mere avanceret at installere sit system!

Af fordele kan nævnes at vandkøling er meget stille! Det har 1 blæser der skal køle en radiator ned og denne blæser er for det meste meget stor og blæser dermed mere luft ind på radiatoren end en almindelig blæser ville gøre! Derfor kan den køre ved et lavere omdrejningstal og derved larmer den meget mindre! Men til et vandkølingssæt følger der også en pumpe med, og en pumpe laver vibrationer i ens kabinet, disse vibrationer er der ikke så mange måder at fjerne på! Men én af dem er at installere nogle antivibrationsmåtter som der medfølger til dette sæt, derved vil meget af støjen fra pumpen blive fjernet, men siden vi ikke har sådan et vandkølingssæt kan vi desværre ikke afprøve effekten af dette! Dette vil jeg imidlertid vende tilbage til når jeg engang får mig et sæt, pga. jeg som den krævende bruger gerne vil kunne have min computer tændt uden jeg kan føle det! Det kunne jo være at man boede i en lille lejlighed, og man absolut skulle have en web-server eller lignende på ens værelse og derfor må den jo helst ikke larme unødigt og forstyrre ens nattesøvn.

Pakken

Da jeg modtog pakken synes jeg den var meget tungere end jeg havde ventet, det skyldes mest de antivibrationsmåtter som der følger med. Derfor vil ens kabinet selvfølgelig også blive noget tungere når man installere måtterne. Pakken er også rimelig stor og den indeholder:

Resonansmåtter (1,6 mm):
2 x 400x500 mm
3 x 250x400 mm

Akustisk skum (20 mm):
2 x 400x500 mm

Akustisk skum (10 mm):
1 x 400x 500 mm

Installation af måtterne

Når man går i gang med at installere disse måtter er det en meget god ide at fjerne alt sit hardware fra kabinettet, grunden til dette er at måtterne er beklædt med en form for folie som beskytter noget lim, når man fjerner folien er det ikke sådan at flytte rundt med, så derfor sætter det sig nemt fast og når det sætter sig fast sidder det rigtig godt, det kan både ses negativt og positivt for når du så har fået sat det det rigtige sted, så skal du ikke være bekymret om det nu også holder, så hvis du har planer om at modde dit kabinet kan det godt være du skal gøre det først da det vil være et mindre problem at fjerne lyddæmpningen igen.

Jeg tror sammenlagt at jeg har brugt ca. 3 timer på at måle ud og få sat måtterne i, jeg fjernede da heller ikke mit hardware. Når man sætter måtter i skal man huske at tænke hvordan de vender når man sætter dem på, for du kan tegne på foliet men du skal lige vende dem om, for du skal jo klistre siden med lim ind mod metallet/aluminium etc.

Testen

Test maskine:
Amd Barton 2500+ med Coolermaster Areo 7+ (21-51db)
Radeon 9700 pro med ThermalTake Giant II (21db)
Seagate 120 Gb. 8 mb. cache 7200 rpm.
4 stk. Sharkoon led blæsere (ikke specielt stille)
Cheiftec Dragon miditower kabinet
Blæserstyring fra Vantec

Før jeg installerede sættet var der en masse resonansstøj, og mine blæsere var også lidt for larmende. Efter at jeg har fået sættet sat i er støjen fra min computer blevet reduceret en del, men min temp. På min processer er også steget en grad eller 2, det ser jeg ikke som et problem men jeg vil kraftigt anbefale at man har mindst 1-2 kabinetblæsere sådan at der kommer cirkulation i ens kabinet, for måtterne stopper jo ikke kun lyden men også varmen, så der er mindre muligheder for varmen for at slippe væk. Men da jeg har 4 kabinet blæsere er det ikke et problem og de kan alle sammen køre på 6volt hvor deres ellers støjende niveau, bliver sænket til et mere passende niveau.

Billeder

Følgende billeder er taget efter installationen:

Konklusion

Til sidst vil jeg sige at det har været godt at teste dette sæt fordi det har gjort mit kabinet mere støjsvagt, det er en dejlig ting når man som mig skal skrive en stil eller lign. en gang imellem. Måtterne virker som de skal, men har du et meget støjende kabinet i forvejen skal du ikke regne med at lyden helt forsvinder, men det hjælper i den rigtige retning.

Men de scorer ikke helt den store karakter, da jeg ville have en nem måde at fjerne måtterne på uden at der sidder lim på siderne bagefter, men ellers et meget fornuftigt køb til folk med en lille smule håndsnilde.

Når vi kigger på prisen er der intet der trækker ned, prisen er på sølle 229kr. på www.coolerkit.dk, de er sat ned fra 349kr så det er et rent røverkøb man gør der!

Silent Whisper lyddæmpnings måtter får fire ud af fem stjerner


Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech LX700
Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
Logitech MediaPlay Cordless Mouse

Relaterede artikler:
Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Råd ved køb af TFT-monitorDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtter - kamerasiden.dk