Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


TCP/IP Autokonfiguration

8/3-2001

Windows 98 TCP/IP-stakken understøtter en ny mekanisme, som automatisk tildeler IP-adresser for enkle LAN-baserede netværkskonfigurationer. IP Autoconfiguration Addressing er en udvidelse af dynamisk tildeling af IP-adresser til LAN-netværkskort. Med denne mekanisme kan du konfigurere IP-adresser, uden at du behøver at bruge statisk tildeling af IP-adresser eller installere en DHCP-server.

Hvis et LAN-netværkskort er konfigureret til TCP/IP, og hvis afkrydsningsfeltet Hent automatisk en IP-adresse under fanen IP-adresser i dialogboksen Egenskaber for TCP/IP er markeret, prøver Windows 98 TCP/IP at finde og bruge et DHCP-serviceprogram på netværket til at få en dynamisk IP-adresse. Hvis Windows 98 ikke finder et DHCP-serviceprogram, bruger det IP Autoconfiguration Addressing ved at tildele en IP-adresse af klasse B til netværkskortet uden for IP-adressepladsen 169.254.x.x. På denne måde kan to pc'er tilsluttes en LAN-hub og startes uden konfiguration af IP-adressen. De kan også bruge TCP/IP-netværk til Internetworking. Hver computer, som bruger IP Autoconfiguration Addressing, får tildelt en IP-adresse, som afprøves for at afgøre, om den er unik og ikke bruges på LAN-netværket.

IP Autoconfiguration Addressing er som standard aktiveret. IP Autoconfiguration Addressing kan kontrolleres ved at indstille værdien for IPAutoconfigurationEnabled (DWORD) i registreringsnøglen:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\VXD\DHCP

Hvis værdien for IPAutoconfigurationEnabled er forskellig fra nul, eller hvis registreringsnøglen mangler, er IP Autoconfiguration Addressing aktiveret. En værdi for IPAutoconfigurationEnabled på 0 deaktiverer IP Autoconfiguration Addressing.

Hvis Windows 98 ikke ved start finder et DHCP-serviceprogram og konfigurerer en IP-adresse med IP Autoconfiguration, og det derefter finder et DHCP-serviceprogram på netværket, bruger det DHCP- serviceprogrammet og skifter fra adressen 169.254.x.x til de IP-adresser, som tildeles af en DHCP-server.

Registreringsdatabaseværdien for IPAutoconfigurationEnabled kan i Windows 98 meget hurtigt sættes til 0 (nul) ved at gøre som følger:

1. Marker filen IPAC_OFF.INF, som findes mappen \Tools\MTSutil på Windows 98-cd-rom'en.

2. Højreklik på IPAC_OFF.INF. eller Hold SKIFT nede, og tryk på F10.

3. Vælg INSTALLER for at redigere værdien for IPAutoconfigurationEnabled.

Tilsvarende kan man naturligvis aktivere IP Autoconfiguration Addressing ved at sætte værdien for IPAutoconfigurationEnabled forskellig fra nul, eller helt slette registreringsnøglen.
For at sætte registreringsdatabaseværdien for IPAutoconfigurationEnabled til 1, kan du i Windows 98 gøre følgende:

1. Marker filen IPAC_ON.INF, som findes i mappen \Tools\MTSutil på Windows 98-cd-rom'en.

2. Højreklik på IPAC_ON.INF. eller Hold SKIFT nede, og tryk på F10.

3. Vælg INSTALLER for at redigere værdien for IPAutoconfigurationEnabled.


Relaterede artikler:
Subnetting
Netværksordbog
Guide til oprettelse af netværk i Windows XP
Forbind dit net med internettet!Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - TCP/IP Autokonfiguration - kamerasiden.dk