Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Standard værktøjslinien del 1

24/5-2001

I denne artikelserie gennemgås alle værktøjslinierne i FrontPage. I denne artikel fokuserer vi på Standard værktøjslinien.

 

FrontPage har en masse værktøjslinier der gemmer sig under Vis og Værktøjslinier. Disse værktøjslinier er fuldt af funktioner. Her kigger vi nærmere på funktionerne i værktøjslinien standard.

Standard menuen er sammen med formaterings linien den vigtigste.


Hvis du klikker på laver du en ny blank side

Hvis du klikker på pilen ved siden af kan du oprette:

Klikker du på Side kommer dialogboksen fra Filer, Ny, Side frem.
Hvis du klikker på Web-sted... opretter du et nyt FrontPage web-sted. Dette web-sted er kun en fordel hvis du har en FrontPage Server Extensions installeret på din server. Dette vil jeg gennemgå senere.

Når du laver et FrontPage Web-sted bliver de to sidste punkter aktive.
Mappe laver en ny mappe i dit web-sted og opgave åbner en dialogboks hvori du kan taste informationer om fremtidige opgaver til dit web-sted.

Et klik på åbner en dialogboks hvori du kan vælge en html side, som FrontPage skal åbne.

Trykker du på pilen ved siden af kommer denne undermenu frem:

Åbn gør det samme som et klik på
Åbn web-sted åbner som den siger et web-sted. En dialogboks vil komme frem og du kan vælge det web-sted du ønsker at åbne.

Hvis du klikker på gemmer den den side du arbejder på. Hvis den er gemt før hører du ikke noget, men hvis du derimod ikke har gemt siden før kommer en dialogboks frem. I den kan du vælge hvor du ønsker at gemme din side.

Denne knap ser sådan ud jo mindre du har oprettet et FrontPage web-sted. Et klik på denne knap og du kan udgive din hjemmeside på Internettet. Dette kræver dog at din server understøtter dette.


Hvis du har lavet et web-sted og klikker på kan du ser alle undermapperne i dit web-sted.


Et klik på printer din side ud på din printer.

Hvis du klikker på kan du se hvordan siden ser ud i din web browser. Denne funktion synes jeg er virkelig god. Det kræver dog at siden er gemt.

er en stavekontrol. Et tryk på den og den gennemgår din tekst for stavefejl og andre uregelmæssigheder. Funktionen er ikke vigtig, da FrontPage ligesom Word sætter røde bølgestreger under alle stavefejl. Ser du en sådan rød bølge streg kan du højreklikke på ordet og så foreslår FrontPage (og Word) andre ord der ligner. Er din stavefejl meget slem kan det ske at FrontPage ikke kan foreslå andre ord. En del ord kender FrontPage slet ikke.


er tre funktioner der hænger meget tæt sammen.

Hvis du markere en tekst og trykker på kopierer og fjerner FrontPage teksten. Bagefter klikker du der på siden hvor du vil have teksten. Bagefter trykker du så på . Hvis du markerer en tekst og trykker på kopierer FrontPage teksten uden at slette den. Igen trykker du bare på , efter at du har klikket der hvor du vil indsætte teksten. Man kan også bruge disse funktioner på billeder, streger og meget andet.

Denne knap er en højst mystisk og for mig at se en fuldstændig ubrugelig knap. Trykker du på den sker der intet. Din markør ændrer sig og du kan markere en tekst med den nye markør. Men for mig sker der intet.


Et tryk på fortryder den sidste handling du har foretaget dig.
Pilen ved siden af den viser dine seneste mange handlinger. Hvis du nu har lavet meget galt trykker du på pilen og markerer så meget i menuen, der fremkommer efter et tryk på pilen, og så sletter FrontPage dine seneste ændringer.

Et tryk på fortryder dine seneste tryk på .
Hvis du trykker på pilen ved siden af kommer en ny lille menu frem og du kan fortryde flere en et tryk på .


fremkalder en lille undermenu, hvori man kan vælge en hel masse komponenter. Se artiklen om FrontPage komponenter for flere detaljer.

Med kan man lave en tabel. Tryk engang på den og denne menu kommer frem:

Her kan man så vælge hvor stor tabellen skal være. En yderst praktisk funktion.

indsætter et billede. En dialogboks kommer frem, og i den kan man vælge stien hvori ens billeder ligger. Man dobbeltklikker bare på billedets navn og så indsætter FrontPage billedet i dokumentet.


Marker en tekst og tryk på . Så nemt kan du lave et hyperlink. En dialogboks kommer frem og i den kan du angive om det er et hyperlink til en fil eller til et andet html dokument.


opdaterer siden. Hvis man f.eks. har ændret siden i notesblok (og gemt), trykker man på denne knap og så opdaterer FrontPage siden.

Sådan ser stopknappen normalt ud:
Denne knap stopper en handling, hvis du f.eks. opdaterer siden. Når man kan det lyser den rødt.


viser alle tegn i et dokument. Effekten kan bedst vise i billeder.
Før:

Efter:

Den viser simpelthen hvor man har lavet et halvt linjeskift (den knækkede pil) og hvor man har lavet et helt.


Hvis man trykker på kommer en papirklips frem. Papirklipsen er Microsofts hjælpe værktøj. Man stiller den et spørgsmål og den (prøver) at svare.

Trykker man på som er placere ved siden af , kan man tilføje og fjerne værktøjslinier.


Dette var så de funktioner der gemmer sig i værktøjslinien standard.


Relaterede artikler:
Fjerne uønskede elementer i billedet med Photoshop
Exif Info
Actions med Photoshop 7
Tweak Windows XPDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Standard værktøjslinien del 1 - kamerasiden.dk