Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Scandisk ved opstart

8/3-2001

Når Windows 98 ikke er blevet afsluttet korrekt, vil OSR2 versionen som standard komme frem og gøre opmærksom på det og så køre Scandisk, når du trykker på en tast (Det samme gælder for Windows 95 OSR2, men ikke for den "gamle" Windows 95). I Windows NT er der tale om Chkdsk. Fremgangsmåden til Chkdsk er forklaret sidst i dette tip.

I Windows 9x kan man slå denne funktionalitet fra ved at indføre linien AutoScan=0 under sektionen [Options] i filen MSDOS.SYS (se også tippet Hvad er MSDOS.SYS), men mere relevant er det nok (i Windows 95) at kunne sørge for at Scandisk automatisk startes op uden at man skal trykke på en tast...

Dette gøres ved i stedet at indføre linien AutoScan=2 under sektionen [Options] i filen MSDOS.SYS. Vil man ikke sidde og rode i filen MSDOS.SYS selv, kan det løses ved at bruge TweakUI fra Microsoft PowerToys, der under fanen "Boot" har en "drop down" boks, der hedder Autorun Scandisk, hvor du kan vælge mellem "Never", "After prompting" og "Without prompting"...

Hvis du vil starte Scandisk op hver gang computeren starter op, uanset om der har været fejl eller ej, kan du tilføje ikonet Scandisk til mappen Start. Herefter højreklikker du på ikonet (først efter du har tilføjet det i mappen Start) og klikker på Egenskaber, og derefter på fanen Genvej.

Her angiver du så et eller flere af følgende efter teksten i feltet "Sti":

drev: for at angive de drev, du vil undersøge

/a for at undersøge alle lokale, permanente harddiske

/n for automatisk at starte og lukke Scandisk

/p for at forhindre Scandisk i at korrigere fundne fejl

Hvis du f.eks. vil undersøge drev D og automatisk starte og lukke Scandisk, skal teksten i feltet "Sti" se således ud:

C:\Windows\scandskw.exe d: /n

Hvis du vil undersøge alle permanente harddiske, men vil forhindre Scandisk i at korrigere eventuelle fejl, skal teksten i feltet "Sti" se således ud:

C:\Windows\scandskw.exe /a /p

Bruger du Windows NT kan du forhindre at CHKDSK kører ved opstart ved at gå ind i registreringsdatabasen og under HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager ændre værdien for nøglen BootExecute til "autocheck autochk *".

Er Chkdsk sat op til at køre på flere drev, vil der være en "autocheck" for hvert drev...


Relaterede artikler:
Fjerne uønskede elementer i billedet med Photoshop
Exif Info
Actions med Photoshop 7
Tweak Windows XPDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Scandisk ved opstart - kamerasiden.dk