Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Regions koder - Hvad og Hvorfor ?

26/9-2000


Hvad ?

Når man snakke DVD'er er verden delt op i 6 regioner.

Region 0 - Kan afpilles i alle afspillere
Region 1 - Canada, USA
Region 2 - Europa, Japan, Syd Afrika, Mellem Østen (Vores region)
Region 3 - Sydøst Asien, Øst Asien, Hong Kong
Region 4 - Australien, Central Amerika, Syd Amerika, Caribien
Region 5 - Rusland, Indien, Afrika, Korea
Region 6 - Kina

Det er sådan at en DVD-afspiller købt i et bestem regions land kun kan afspille DVD'er købt i samme land eller samme region. Dvs. en afspiller købt i Danmark er region 2. Den kan så kun afspille film købt i danmark eller andre lande som også hører ind under region 2. En DVD-afspiller købt i Danmark som er region 2 kan altså ikke afspille en DVD købt i USA og omvendt.

Hvorfor ?

Ligesom film i biografen har premiere på forskellige datoer rundt omkring i verden vil producenterne også sikre sig at det gælder med DVD film. Film har ofte premiere i biograferne i USA lang tid før de har i Danmark og udkommer derfor også ofte på DVD i USA inden eller lige omkring de har premiere i biograferne herhjemme. Det producenterne så vil undgå med Regions koderne er at vi her i Danmark køber vores film i USA og derfor har dem langt tidligere end de egenligt har premiere på DVD herhjemme. Det jo også meget godt men så utålmodige som vi nu er har vi ikke lyst til at vente så lang tid på at filmene kommer på DVD plus at der findes mange flere film i Region 1 end der gør i Region 2. Oven i det så er Region 1 DVD'erne ofte bedre fordi der er mere extra materiale på dem. Alt i alt munder det ud i et stort marketings-stunt der skal sikre at vi ikke får filmene for tidligt og gør det muligt at sælge en Region 2 vil til en højere pris end den samme film koster i region 1. 

Er det så det..?? Må vi undvære alle de gode film som udkommer på DVD i USA og ikke herhjemme, ihvertfald ikke lige forløbig...??  Nej selvfølgelig ikke..læs videre.

Hvad gør man så ?

Hvis man vil se film fra andre regioner f.eks. så kan det selvfølgelig godt lade sig gøre. 

Hvis man har købt DVD-afspiller så kan man få gjort sin afspiller regions fri for ca. 500 kr. Der er kun det problem at ens garanti ryger hvis man får gjort den regions fri. www.hifiimport.dk og www.colorvision.dk og andre sælger såkaldte "kits" som kan gøre stor set alle afspillere regions frie.

Hvis man ikke har købt DVD-afspiller endnu og allerede nu ved at man vil se film fra andre regioner så er man rigtigt godt stillet. Mange steder kan man nemlig købe DVD-afspillere der er "hackede" så de kan se alle regioner. Man skal dog ikke gå i FONA eller lign. hvis man vil ha en regions fri afspiller. www.hifiklubben.dk www.hifiimport.dk www.laserdisken.dk om andre, sælger alle regions frie DVD-afspillere som der stadig er garanti på. Udover DVD-afspillere fra de gængse producenter (SONY, DENON, PHILIPS, PANASONIC ovs.) kan man også få nogle DVD afspillere fra danske Lasonic som udover at spille DVD'ere også kan spille MP3'ere. De er endda regions fri fra fødslen.

Hvis man ser DVD film via sin computer er det nemt at finde software som gør at man kan se alle regioner. Kig på f.eks. www.7thzone.com 

Man kan også på nettet finde metoder til at skifte regioner på DVD-afspillere uden at garantien ryger, men de har næsten alle den ulempe at efter f.eks. 25 skift så låser afspilleren til den sidst indstillede region. Den kan godt låses op igen af forhandleren, men det er besværligt så det er ikke en metode jeg vil anbefale.

Er det ikke ulovligt ?

Nej!! Det er ikke ulovligt at eje en regions fri DVD afspiller. Så lige meget hvad din lokale Radio/TV forhandler siger, så skal du ikke lytte til ham. Det er på ingen måde ulovligt at købe og se film fra andre regioner end den man bor i.

God fornøjelse ! og husk film skal ses derhjemme.


Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech LX700
Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
Logitech MediaPlay Cordless Mouse

Relaterede artikler:
Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtterDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Regions koder - Hvad og Hvorfor ? - kamerasiden.dk