Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!

30/8-2006

Tirsdag d. 29. august holdt Logitech sit årlige pressemøde, og eaid.dk var naturligvis på pletten. I år var der en ganske særlig anledning for at samles, da Logitech kan fejre sit 25 års jubilæum. I anledningen var opstillet et ”museum” over Logitechs (og musens) udvikling igennem det kvarte århundrede. Og sikke meget der er sket!

Har man fulgt lidt med i Logitechs udvikling, husker man nok (MX700), der var den første mus med ladestation. I 2004 kom den første lasermus, MX1000 som jeg i øvrigt har fornøjelsen af at benytte dagligt. I år har de gjort det igen, og kommet med en nyhed, som konkurrenterne nok snart vil gøre efter; navnet er MX Revolution.

Før revolutionen har Logitech lavet undersøgelser om folks musevaner; før i dag vidste jeg f.eks. ikke at jeg kører otte meter med scrollhjulet. Men hvad jeg til gengæld vidste var, at der ikke er noget der kan give krampe i fingrene som når man har scrollet sig igennem en rapport i Word på over hundrede sider. Efter i dag er dette slut – Logitech har genopfundet hjulet!

Med et enkelt rul kan du nå og scrolle over 10.000 linier i Excel – og det på syv sekunder. En bedrift, der tidligere ville tage syv minutter. Det virkelig geniale består i, at du giver scrollhjulet, som i øvrigt er lavet af metal med en lækker gummioverflade, et ordentligt ”scroll”, slipper hjulet, hvorefter det af sig selv drejer rundt i op til syv sekunder. Trin- og lydløst. Har du brug for det traditionelle scroll, trykker du på knappen, og du kan nu mærke de karakteristiske klik. Jeg er sikker på, at jeg bliver glad for denne funktion.

Foruden hjulet byder MX Revolution (og VX Revolution, som er til bærbare) på en søgeknap hvor du ved at markere et ord og klikke på en enkelt knap, kan søge på ordet i din yndlingssøger, f.eks. google.com. Desuden kan du zoome med to knapper der sidder ved din tommeltot og lidt længere nede skifte mellem dine aktive programmer med en scrollhjuls-lignende knap. Selvfølgelig er begge mus med laser og MX-versionen med ladestation. Desuden er designet lækkert og de er begge utroligt behagelige at benytte.

Nok om mus, jeg er imponeret over den, og jeg er sikker på at den vil blive et hit.

Traditionen tro byder Logitech også på webkameraer, som f.eks. QuickCam Ultra Vision der har en ægte glaslinse på 11mm i diameter, frem for de sædvanlige plasticlinser. Sammen med RightLight 2, der giver et bedre lys og 1.3 megapixel er man garanteret en kvalitet, der overgår tidligere webkameraer.

Ejer man en iPod, vil to andre af Logitechs nyheder sikkert vække glæde. Topmodellen hedder Logitech AudioStation, har display med berøringsfølsomme knapper, som det kendes fra iPod. Indbygget er en AM/FM radio og så kan den bruges til andre mp3-afspillere end iPod. Den mere fleksible løsning har efternavnet express. Fælles for dem begge er det lækre design og den gode lyd.

En anden nyhed, som dog endnu ikke har nået butikkerne, men som har stort potentiale er Logitech Wireless DJ Music System. Det mundrette navn dækker over, at Logitech nu gør det muligt at høre lyd fra din computer på dit anlæg – trådløst overført! Det er måske set før, men med sættet følger en fjernbetjening, hvor du kan se din playliste og hurtigt springe imellem to numre. Rækkevidden er garanteret til 50 meter, og selvom det var en betaudgave, vi så på, fungerede det godt.

Som de sidste par år lancerede Logitech endnu engang et sæt højttalere – denne gang drejer det sig om en 2.0 konfiguration – altså kun stereohøjttalere uden subwoofer. Det lyder måske som et tilbageskridt, men når man først har set og hørt dem, så… Som på højttalere til iPod er der et display og berøringsfølsomme knapper, som gør det muligt at skifte mellem numre og naturligvis skrue op og ned for lyden. Højttalerne skal således tilsluttes både lydkort og USB for at få fuldt udbytte af dem.

Endelig udvider Logitech med tilbehør til Skype. Her kommer forskellige produktion til lyd og video, deriblandt en trådløs telefon!

Naturligvis byder Logitech også på tastatur, og her er der virkelig en designperle i vente. Vi må dog ikke afsløre mere før senere på året, men der er virkelig tale om noget, der vil pynte på skrivebordet.

Vi får naturligvis nogle af produkterne til test, så kig efter i løbet af efteråret.


Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech LX700
Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
Logitech MediaPlay Cordless Mouse

Relaterede artikler:
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtter
Råd ved køb af TFT-monitorDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:


     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul! - kamerasiden.dk