Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Køb og sælg på nettet - auktionssider

13/10-2005

At købe eller sælge på Auktionssider som f. eks www.24auk.dk kan godt virke svært for ikke at sige skræmmende. Jeg vil med denne artikel forsøge at beskrive letheden og principperne i brug af auktioner på Internettet.

En auktion på nettet foregår i bund og grund som på en almindelig auktion, ved at man byder ind med sit bud og håber ingen overbyder inden hammerslag. Et hammerslag vil oftest falde inden for 1 dage til 30 dage på Internet auktionssider.

Når man møder frem til en almindelig auktion har man efter at have beset varen gjort sig nogle tanker om hvor meget man maksimum vil give for varen. Man starter med at byde minimum budet og håber så at de andre bydere holder sig væk. Ved en internet auktion behøver du ikke være tilstede, men blot fra starten af indskyde dit maksimum bud og overlade resten til systemet.

Hvis vi skal gennemgå en almindelig auktion så lad os tage udgangspunkt i www.24auk.dk og beskrive i detaljer hvordan det foregår.

Man starter med at tilmelde sig med oplysning af stamdata som Navn, Adresse, Telefon m. m hvorved det er lettere efter endt auktion at formidle betaling og forsendelse af varen. Efter tilmelding er man klar til at finde den vare man nu er på jagt efter. Når du finder varen læser du først varebeskrivelsen som sælger har skrevet og sikre dig at det nu er den varer du vil købe. (nu har du beset varen) Gør dig så klar til at afgive det maksimale bud du vil give for den vare og skriv dette. Sælger har fra starten sat et minimum bud som skal afgives og i vores illustration er beløbet 1 krone. Lad os sige at du har fundet en radio hvor mindste prisen er sat til 1 krone og du er klar til at betale 100 kroner for varen. Du indtaster nu 100 kroner som dit bud og systemet vil straks lægge 1 krone på varen og gemme de sidste 99 kroner til senere brug hvis andre skulle begynde at byde. Kommer der nu en anden byder og gerne vil betale 50 kroner går systemet ind og tager 49 kroner fra dine resterende 99 og lægger oveni den 1 krone du allerede havde afsat til auktionen. Da du som første bydende bød, vil dit bud på 50 kroner virke som bud før byder nummer 2. Nu kan byder nummer 2 vælge at forlade auktionen eller forsøge sig med et nyt bud. Sker dette ikke og auktions tiden udløber vil du blive udråbt som vinder til en pris af 50 kroner og dermed fik du sparet 50 kroner. Systemet vil nu sende de fornødne informationer til både sælger og køber og resten foregår via e-mail.

Når man første gang skal kaste sig ud i brug af internet auktioner er det vigtigt at du finder den auktionsside som giver dig størst mulig indsigt i regler og gerne hvor der ydes en god og hurtig support. Ved gennemgang af de mange auktionssider der findes, må www.24auk.dk kåres som vinder, da denne side yder online support og telefon support hvorved tvivlende og nye kan få hjælp uden først at læse sig igennem 100 sider F.A.Q eller vente op til 48 timer på svar. Men der er altid nogle enkelte regler som du bør gennemgå før du kaster dig ombord i en auktion.

1. Tjek altid sælgers karakterbog og se efter andres mening om sælger

2. Læs varebeskrivelsen grundigt så du ikke overser en eventuelt lille tekst skrevet med småt.

3. Tjek priserne i erhvervslivet for at sikre dig at prisen er i orden

Har du overholdt disse 3 regler kan du ikke gå helt fejl.

Lad os for en god ordens skyld også navne at hvor der findes handler, findes der desværre også folk som snyder, og disse kan du ikke undgå hvis du begiver dig ud med handel på internettet. (derfor regel 2)

Når du sælger på auktion er det vigtigt at du bruger billeder, en god vare beskrivelse og andre vigtige information for at gøre en eventuelt køber tryg med din auktion.

Der er nu kun tilbage at byde dig velkommen på det store internet og håbe du finder lige netop den auktionsside du vil bruge, men husk at tjekke hvad det koster at bruge denne side da alt for mange auktionssider tager gebyr for at sælge og også tager en procent takst fra den vindende pris. Endnu engang vil jeg fremhæve www.24auk.dk som er 110% gratis og som de selv skriver, ikke er den største men den bedste.


Relaterede artikler:
TDC gør det godt. Kan Tele2 gøre det efter???
IP-telefoni - fra PC til telefon!
Advarsel mod Expert og Amitech - forbrugersikkerhed
Ring gratis - over dit bredbåndDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Køb og sælg på nettet - auktionssider - kamerasiden.dk