Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Hvad kan man høre på DAB?

9/2-2005

I Danmark har politikerne besluttet, at Danmarks Radio skal være den trækhest der skal slæbe DAB ind i befolkningens bevidsthed. Det er et tungt læs DR her har fået lagt på sine skuldrer, men med de nuværende 17 DAB-kanaler er der allerede givet gode argumenter for at lytte digitalt frem for analogt.

Kanalerne sender alt fra finansnyheder (DR Erhverv) til børneradio (DR Kanon Kamelen). Du kan få læst en bog op (DR Litteratur) eller lade melankolien få frit spil (DR Gyldne Genhør). Eller også er du måske bare til god musik – hvad end det er, så burde der være noget der passer ind i din øregang.

Allerede i 2005 forventes det, at de første kommercielle radiostationer vil begynde at sende via DAB. Det vil ske når der etableres endnu et DAB-sendenet her i Danmark. Det pågældende net vil blive opdelt i en Øst-blok og en Vest-blok der vil skille ved Lillebælt, og når nettet er en realitet vil DR skulle afgive 25 % af begge DAB-sendenet til kommercielle radiostationer.

Indtil videre må vi dog ”nøjes” med DR’s kanaludbud. Herunder finder du en beskrivelse af de til dato 17 DAB-kanaler som DR udsender. Bemærk at beskrivelserne er DR’s egen, og altså ikke en beskrivelse foretaget af eaid.dk:

DR Litteratur

DR Litteratur byder på oplæsninger af romaner og noveller fra Radioarkivets overdådige samling hver dag fra 12 til 24. Man vil også kunne høre journalistiske programmer, der kommer tæt på forfatterne.

DR Klassisk

Symfonier, kammermusik, barokmusik, klaversonater, renæssancesange, balletmusik, teatermusik og oktetter for 3 klaverer og 5 blæsere spilles alt sammen på DR Klassisk - og kun i hele værker. Alt sammen præsenteres kortfattet af otte engagerede værter.

DR Plus

DR Plus er en oplevelseskanal, der sender udvalgte kultur- og debatprogrammer fra FM-kanalerne P1 og P2. Udsendelserne samles i en 6-timers blok, som kan høres fire gange i døgnet. Denne opdateres hver dag.
Hver uge er der temasøndag, hvor DR Plus sætter fokus på et bestemt emne.

DR Boogieradio

...er en del af Boogieuniverset.
Kanalen byder på de nyeste hits 24 timer i døgnet.

DR Nyheder

Følg med i nyheder, sport, vejr og erhvervslivet døgnet rundt. DR Nyheder producerer egne indslag og samler stof fra Radioavisen, P3 Nyheder, DR Nyheder Online, Erhvervsredaktionen, DR Sporten og DRs distrikter.

DR Jazz

Få adgang til det bedste fra alle genrer og tidsperioder i jazzens historie. DR Jazz spiller det hele, tilpasset ugens rytme. På hverdage vil dagstimerne være kendte numre, mens man om aftenen kommer lidt længere ud i jazzens hjørner. Fredag og lørdag aften spilles der glad og energisk jazz.

DR Rock

Intet andet end god gedigen rock - 24 timer i døgnet. DR Rock spiller dansk og udenlandsk guitarbaseret rock fra 70´erne og op til nu. Man kan høre de kendte klassikere, der altid brænder igennem, og mindre kendte numre, der gør enhver pladesamling misundelig

DR Soft

Kanalen med den bløde musik.
De nyeste pophits og alle de kendte klassikere - 24 timer i døgnet.
Musikudbuddet på DR Soft består af dansk og udenlandsk pop og spænder fra 80´erne frem til i dag.

DR Politik

Hør transmissioner direkte fra debatter i Folketingssalen. En redaktion vil nogle gange lægge op til debatterne.

DR Erhverv

Kanalen opdateres løbende med nyheder og baggrund om økonomi og erhvervsliv. DR Erhverv er for lytteren med interesse i alt fra pension og skat over aktiemarkedet, til hvad der foregår i erhvervslivet og i samfundsøkonomien. Kanalen vil hver dag have interview med en aktieanalytiker.

DR Sport

Helt friske sportsnyheder og reportager fra de fleste større sportsbegivenheder - samt direkte transmissioner fra landsholdets VM-kvalifikationskampe udgør indholdet på DR Sport.

DR Kanon Kamelen

På kanalen - der har haft premiere 1. december på DAB - får de 3- 6 årige kvalitetsunderholdning alle dage fra 6-20. Der er oplæsninger af historier blandet med børnesange fra Cirkeline, Åh Abe, Bamse og Kylling og Kaj og Andrea. Kanalen sender i et to timers modul, der gentages dagen igennem.

DR Event

DR Event er på pletten, ved udvalgte større begivenheder såsom højtider, fester, politiske valg og nationale bryllupper. Kanalen sender typisk i nogle uger op til, under og efter en begivenhed. Indholdet vil være direkte transmissioner, masser af baggrundsprogrammer og historiske perspektiver. Kanalen skifter navn alt efter, hvilken begivenhed den dækker.

DR Gyldne Genhør

Portrætter, satire og radioteater blandet med revy, viser og schlagere udgør indholdet på Gyldne Genhør, der er startet 1. december på DAB.

P1

P3

Er popmusik, underholdning og timenyheder døgnet rundt, krydret med årtiets hits og nyt fra danseklubberne.


Relaterede test:
Sangean DCR-9
Cambridge Audio Azur 640T
Sangean DPR-15
Pure Elan

Relaterede artikler:
Hvad er en DAB kanal?
Brugbare DAB links
Modtagelse af DAB-signalet
At høre DAB radioDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Hvad kan man høre på DAB? - kamerasiden.dk