Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Håndtering af Foretrukne-menuen

10/8-2000

(Testet på IE5, men anvendelig med andre browsere.)

Mens man surfer i IE5 kan man gemme links op i menu Foretrukne ved at trykke Control-D hver gang man støder på noget som muligvis er værd at komme tilbage til. For at spare på telefonregningen har man også tendens til at haste videre mens man er online. Så hellere trykke Ctrl-D en gang for meget end en gang for lidt....

Resultat efter få måneder: man har så mange links at det bliver uoverskueligt, selvom man har brugt tid på at ordne det hele i velvalgte undermapper og fået dem sorteret alfabetisk (Sort-by-name findes i et context menu).

Her er en plan, som kan sikre at Foretrukne bevarer en bekvem størrelse, uden at risikere tab af gode gamle links.

1/-
Ved hjælp af Import/Export funktionen i Filmenu laver man en htm-fil, som er en lang liste over al det som man har samlet op i Foretrukne. Kald den fx. bookmarksept00.htm.

2/-
Åbn denne bookmarkfil for at få den op i browseren. Efter konstatering at alle links er der kan man begynde at tynde ud i Foretrukne. Selv sletter jeg ALT på en gang. Også de links som Microsoft har lagt i fra starten. Det må man godt. Så konfigurerer jeg browseren sådan at den fremover bruger denne nye bookmarkfil som start-side. Her er der nok en del der protesterer, hvis de har vænnet sig til en portal eller andet værdifuldt som startside. De kan -istedet for at bruge bookmarkfilen som startside- lægge et lokalt link til bookmarkfilen op i Foretrukne.

3/-
Så surfer man videre med kun de nyeste links i Foretrukne. Men det varer ikke længe før menuen igen er fyldt med alskens links. Den kan så igen eksporteres til en ny bookmarkfil, som kan blive til ny start side. Men hvad med den gamle startside, som trods alt endnu indeholder en del aktuelle links? No problem:

4/-
Inden Eksport Foretrukne køres kan man flytte links fra startsiden op i Foretrukne. Det gøres ved at højreklikke på hvert bevaringsværdigt link, og vælge Addere til Foretrukne. Det er altså her man sorterer skidt og kanel.
Når man så laver en ny startside som før, har man en liste hvor alle relevante gamle links er med. Resten af de gamle vinker man farvel til. Dog har man stadig den gamle Bookmarksept00.htm fra før liggende et eller andet sted på harddisken, - hvis en dag man alligevel skulle få brug for et af de kasserede links. Menuen Foretrukne er nu klar til tømning igen.

5/-
OSV. osv. Jeg har brugt denne metode i snart 2 år uden problem. Bruges metoden konsekvent vil man kun have de nyeste links op i foretrukne, mens de mere permanente findes på startsiden.
I starten, -før IE5- brugte jeg et svensk freewareprogram til at generer bookmarkfiler. Det var lavet til at udveksle bookmarks mellem Netscape og IE.

Ekstra tip: i toppen af Foretrukne er der menuen Arrangere Foretrukne / Organize Favorites. Den behøver man kun bruge hvis man ikke har adgang til Windows Explorer. Det er nemlig betydeligt lettere at bruge Windows Explorer. Foretrukne er en mappe lige som alle andre. Hvert link er en lille fil som kan flyttes, omdøbes osv på sædvanlig vis.
Ingen mystik der. Gå bare løs på de bunker af Foretrukne.


Relaterede artikler:
Køb og sælg på nettet - auktionssider
TDC gør det godt. Kan Tele2 gøre det efter???
IP-telefoni - fra PC til telefon!
Advarsel mod Expert og Amitech - forbrugersikkerhedDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Håndtering af Foretrukne-menuen - kamerasiden.dk