Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Farver på dit website

17/9-2003

Valg af farver på et website har stor betydning for folks indtryk af siden. Det er derfor af stor betydning, at de rigtige farver vælges, og at de selvfølgelig matches ordentligt. Men inden man kan vælge farver, er det nødvendigt at have en forståelse for, hvordan farver på en webside dannes. Her tages eksempel i en baggrundsfarve, men farverne kan også gælde tabeller, links, tekst osv.

Skal man have baggrundsfarve på en side, kan det gøres på flere måder. Den simpleste, og mest kedelige er:

<body bgcolor="blue">
<h1>Overskrift</h1>
<p>Indhold</p>
</body>

Det giver en ren blå farve. Af andre farver kan være red, yellow, orange, green, lightblue osv.

Har man brug for at variere farverne, kan det gøres på to andre måder:

<body bgcolor="rgb(0,0,255)">
<h1>Overskrift</h1>
<p>Indhold</p>
</body>

Dette giver nøjagtig samme resultat som før. RGB står for red-green-blue, og i det ovenstående er R og G skruet helt ned på 0 og B skruet helt op på 255, der er det højeste tal. Her er det så muligt at lege med farverne. 0,0,0 giver sort og 255,255,255 giver hvid - derimellem er det tusindevis af andre muligheder. Ligesom når man maler, så blander man også farver - jo mere af den ene farve i forhold til den anden, giver det og det resultat.

Den sidste mulighed er den, som jeg selv foretrækker. Den er lidt mere avanceret, idet den benytter et andet talsystem, der hedder 16-talssystemet eller hexadecimal.
Jeg prøver at tælle op til 20:
0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,E,F,10,11,12,13,14.
A svarer til 10, B til 11 op til F der svarer til 15. Det er disse tal, som en computer regner med. 00 svarer til 0, og er det mindste tal, mens FF svarer til 255 og er det højeste tal (i denne sammenhæng, ihvertfald)

Når man skal beskrive en farve på denne måde, ser det sådan ud:

<body bgcolor="#0000FF">
<h1>Overskrift</h1>
<p>Indhold</p>
</body>


Igen giver dette den rene, blå farve. Sammensætningen er den samme som den forrige. De to første tal er rød, de næste to grøn og de sidste blå. Det er vigtigt der er seks tegn efter #-tegnet, da der ellers vil komme nogle helt forkerte farver ud af det. #-tegnet findes ved at trykke på shift og derefter 3.
Ønsker du at lege med farverne, har jeg selv to websites som jeg ofte bruger. Med dem kan du dels blande farverne og med det samme se resultatet. Samtidig finder siderne et vist antal matchende farver, som kan anvendes i designet.
Color Shcemer
ColorMatch
God fornøjelse


Relaterede artikler:
Fjerne uønskede elementer i billedet med Photoshop
Exif Info
Actions med Photoshop 7
Tweak Windows XPDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Farver på dit website - kamerasiden.dk