Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Exif Info

6/7-2007

Når man tager et billede, vil kameraet lagre alle de forskellige informationer om hvorledes man har taget billedet samt hvilke indstillingerne kameraet stod på i selve billedet. Indstillingerne omhandler blandt andet blænde, brændvidde, lukkertid, ISO og så videre. Alle disse forskellige data går under betegnelsen Exif Info og der findes forskellige programmer så som Exif Reader, Irfanview og Dimage Viewer, som kan benyttes til at blive informeret om disse info. På flere forskellige sider så som www.fotokritik.dk som er en side hvor forskellige amatør og mere professionelle fotografer kan give konstruktiv kritik til hinandens billeder er det rart at kunne give de rette data om dit billede. For at hjælpe andre fotografer lidt på vej skriver man de forskellige Exif Info ind ved hvert billede. Dette kan blandt andet hjælpe til at andre kan lære noget af dig og at andre kan fortælle dig hvori en eventuel fejl ligger i det tagne billede.
Det eneste man skal være særligt opmærksom på ved Exif Info er at disse info kun virker på billeder som ikke allerede er redigeret i. Derfor kan det være en god idé at lave en backup på sine original billeder så man altid har dem ved hånden.

Anmeldelse af gratis programmet Exif Reader

Exif Reader er et gratis program som kan hentes på hjemmesiden http://www.takenet.or.jp/~ryuuji/minisoft/exifread/english/. Herinde går man derefter ned i downloads og henter programmet til sin computer.

Exif Reader

Beskrivelse af Exif Reader
Exif Reader er et program der udelukkende koncentrerer sig om de exif info man kan få efter at man har fra et originalfoto fra digitalkameraet.
Efter at man har åbnet en billed-fil kommer der en lang række forskellige oplysninger vedrørende dette billede. Du får oplysninger lige fra ISO, blænde, lukkertid til hvorledes kontrasten, skarpheden, opløsningen samt hvornår billedet blev taget.
Når man klikker på en bestemt information vises den ude i venstre række under information.
Billedet vises endvidere også i selve programmet under Thumbnail Image. Selve Thumbnail Image kan gemmes, så man senere eventuelt kan benytte billedet til en hjemmeside.

Herunder kommer nogle forskellige billeder fra programmet for at give dig et indtryk af hvilke oplysninger der følger med programmet.


Exif Reader

Exif Reader

Exif Reader

Ris/Ros
Eftersom at dette program er gratis er jeg ret imponeret over at det er så effektivt. Man får mange forskellige oplysninger vedrørende de forskellige billeder, så man ikke står og er i tvivl et sekund om hvorledes man har taget billedet.
Programmet er bygget op på en sådan måde at man ikke kan misforstå, hvad det skal bruges til.
Man starter blot med at åbne et ønsket billede, som desuden kan være billeder lige fra Tiff format til Jpg-format og derefter kommer en masse forskellige informationer op.

Når man åbner ens billeder kunne jeg nu godt have ønsket at man kunne se et lille thumbnail af billedet allerede her. Derfor skal man være helt sikker på hvilket billede det er man ønsker at få info om. Ellers kan det tage et godt stykke tid inden man finder det helt rigtige billede.

Jeg er meget positiv indstillet overfor selve thumbnail-gem funktionen. Jeg laver nemlig selv hjemmeside og er derfor ofte ude i at skulle benytte image size i Photoshop for at få en ønsket thumbnail-størrelse. Med Exif Reader er det noget nemmere. Man gemmer blot thumbnailen som den er her.

Samlet bedømmelse
Jeg må indrømme at jeg er noget imponeret alt det man kan få gratis. Ovenstående kritikpunkt vægter derfor ikke så meget i min bedømmelse af dette program og derfor giver jeg det 4 kameraer.

Skrevet af Pia Nielsen, www.pictureland.dk


Relaterede artikler:
Fjerne uønskede elementer i billedet med Photoshop
Actions med Photoshop 7
Tweak Windows XP
Farver på dit websiteDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Exif Info - kamerasiden.dk