Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Er WindowsME hurtigere til opstart?

18/9-2000

Mange siger at de i hvert fald ikke vil have WindowsME fordi nogle PCblade har skrevet at den er 3-5% langsommere end Windows98 når de måler med Winbench, -eller hvad de bruger.

For mig er det vigtigere at se på boottiden. Det er jo i realitet kun under opstart at jeg synes at min PC ikke er hurtig nok. Og faktisk er der en del positiv at sige om WindowsME i den henseende. Microsoft har satset en del for at forkorte boottiden. Hvad de har gjort er grundigt forklaret i www.microsoft.com/hwdev/newpc/fast-boot.htm

Det er 2-3 sider tekst næsten uden billeder, men læsningen er umagen værd for enhver der bare er en lille smule nysgerrig om at få at vide hvad der foregår i en PC. Selvom målgruppen er folk, der selv samler deres PC er det skrevet i letforståelig engelsk.

Nu forstår jeg hvorfor det skal tage så lang tid at starte Windows. Og hvorfor det kan variere så meget fra PC til PC. Artiklen forklarer også lidt om 'Suspend to RAM' og 'Suspend to disk',-også kaldt 'hibernate'. Kun med disse nye teknikker kan man forkorte boottiden drastisk. Men det kræver at PC'ens forskellige komponenter, også grafikdriveren oma., alle skal være forberedt til det. Det vil i praksis sige at hvis man vil være sikker på at kunne bruge Hibernate er man næsten nødt til at købe en ny PC fra en leverandør som har testet det grundigt og som garanterer at det virker.

Indtil videre må de fleste derfor nøjes med at glæde sig over de få sekunder som WindowsME skærer af den almindelige opstartprocedure.
Jeg har lavet et par målinger på min egen PC kort efter clean-installering af WindowsME. Altså med et system der ikke er belastet med tung software. SystemRestore er slået fra. Harddisken er en 3år gl. 6,4GB WD-Caviar.

Hvis jeg måler tiden fra det øjeblik jeg sætter strømmen til, til det øjeblik hvor OutlookExpress er klar til at ringe op for at hente mail er resultatet 46 sekunder. -som fordeler sig med 16 sekunder BIOS, 20 sek. Windows start og 15 sek. for at få OutlookExpress op på benene. Det er ca. 8 sek hurtigere end en tilsvarende måling på Windows98. Bemærk at man med WindowsME godt må begynde at arbejde lige så snart Startknappen reagerer på et klik, selvom man kan høre at Windowsopstarten ikke er helt færdig.

I den anden ende, når man vil slukke for PC'en kan jeg også konstatere en klar forbedring. WinME lukker og slukker uden tøven i løbet af 5 sekunder. Hver gang. Men det er målt efter at jeg selv har lukket alle kørende applikationer manuelt.

Jeg har også installeret WinME på min gamle bærbar. En pentium150 med en sløv 2GB harddisk. Her må jeg konstatere at den er lige så irriterende langsom med WinME som med 98. Der går godt 80 sekunder før OutlookExpress er klar. Kun ved shutdown kan jeg mærke en forbedring: nu lukker den på bare 4 sekunder.

Om lignende resultater kan fås på andre PCer tør jeg ikke sige. Jeg har jo læst ovennævnte Microsoftredegørelse. Så jeg ved at det afhænger af 117 forskellige ting......


Relaterede artikler:
Fjerne uønskede elementer i billedet med Photoshop
Exif Info
Actions med Photoshop 7
Tweak Windows XPDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Er WindowsME hurtigere til opstart? - kamerasiden.dk