Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Den næste revolution?

15/9-2003

Der er sket mange ændringer i verden i den tid vi har levet. Jeg er 30 år og kan huske computerens fremkomst[1]. Da jeg var lille fik jeg en lambda 8300 (købt i Bilka) at lege med. Senere skulle det naturligvis blive en C64, en Amiga og så en række PC'ere. Det har på mange måder revolutioneret den måde vi arbejder på. For mange af os har det også ændret den måde vi holder fri på, - eller i hvert fald hvad vi laver når vi holder fri. Men hvis man tænker over det er det for langt de fleste mennesker slet ikke computeren der har ændret noget. Computere er et godt redskab til mange ting, som f.eks. at skrive breve eller lave regnskaber. Mange kontorting udføres effektivt på en computer. Men det der har gjort dem interessante i det private hjem er i stor stil kommunikationen. Det er ikke computeren der er populær. Det er internettet. Internettet er ikke bare en masse computere i et stor netværk. Det er en måde at kommunikere på. Det er en måde at kommunikere med MENNESKER på.

Telefonen har været kendt i Danmark siden 1881. Den har revolutioneret vores måde at tænke på flere gange. I dag kan man slet ikke forestille sig ret mange virksomheder klare sig uden. End ikke private. Danmark vil gå i stå hvis vores telekommunikation går i sort. Den sidste revolution telefonien (indtil videre) har givet os er da private for alvor begyndte at bruge mobiltelefoner. I dag ringer man ikke længere til et hjem/familie eller en virksomhed. Vi ringer til en person. Og vi forventer i høj grad at kunne komme i kontakt med denne person - også selvom vedkommende ikke er hjemme.

I løbet af få måneder vil vi have 3G telefoni tilrådighed. I hvert fald i København. "3", som er selskabet bag, lover os at det er den næste revolution. Nu kan vi ikke bare tale sammen, men også se hinanden (Videotelefoni). Udover dette vil de give os "bredbånd uden bånd". En hurtig internetforbindelse når vi er ude. For ganske få år siden ville de færreste ane hvad de skulle bruge den til. I dag kan de fleste (i hvert fald de fleste læsere på eaid) sagtens forestille sig hvad de kan bruge det til. Skal du i biografen? Tjek trailere for de nye film og tjek hvilke billetter der er tilrådighed til hvilke film. En anden fix ting er indbygget GPS modtager. Dette behøver egentligt ikke nogen mobiltelefon. GPS (Global Position System) giver mulighed for at fortælle dine præcise placering på jordens overflade. Dette bruges allerede i masser af navigationssystemer i biler, både, fly m.m. I samarbejde med telefonien giver det naturligvis en masse nye fordele. Telefonen kan ikke rumme et kort over hele Danmark, - men nu kan du så downloade "lokalområde" hvor du står. Derudover kan du få lokalspecifikt information. Blive guidet til nærmeste tankstation eller biograf f.eks. Endeligt vil 3 give os muligheden for at se nyheder når vi er på farten. Det kan være både push og pull basseret. Pull baseret vil sige at du vælger at se en given nyhed når du har lyst. Push basseret er at nyheden kommer til dig. Hvis dit favorithold score et mål får du et "plingeling" og kan så se målet på din telefon.

3 påstår naturligvis at dette bliver den næste revolution. For få år siden, før dot-com-boblen bristede var det en holdning som var udbredt i brancen og som blot skulle sælges. I dag er der færre der tror på det. Men tror du på det?

Jeg tror på det.

Efter al sandsynlighed vil prisen til at starte med blive for høj til at folk "bruger løs" af denne nye teknologi. Prisen bliver sikkert ikke overvældende - og de fleste brugere vil da også prøve både videotelefoni og at hente nyheder. Men prisen bliver sikkert sådan at de fleste overvejer det inden de henter det. Det forhindre lidt revolutionen i at ske. Eller måske giver det en lidt mindre revolution. Men prisen skal nok komme ned.

Det var som med mobiltelefonien. Da prisen var 4 kr/minut om dagen kunne de fleste sagtens vente med at ringe til om aftenen eller når de kom i nærheden af en fastnet telefon. I dag kender jeg ikke mange der ikke bare ringer ved første indskydelse. Og det selvom prisen "kun" er faldet med en faktor 4 - og stadig er en faktor 4 dyrere end fastnettelefoni.

Så mit gæt er at det vil give os en masse nye muligheder - som alle os "early-adopters" vil lege lidt med. Og om kort tid når prisen bliver acceptabel så vil det blive en så naturlig del af vores hverdag at vi ikke vil kunne leve uden. Revolutionen vil være fuldendt.

[1] Det kan jeg naturligvis ikke. De første computere er fra 40'erne, men i hvert fald private computeres fremkomst.


Relaterede test:
Sony Xperia Z3 Compact
Samsung D500
Motorola E1000
Nokia 6170

Relaterede artikler:
Tips til e·uploader - Beskæring af billeder
Tips til e·uploader - tilpas billedstørrelsen
Skærmstørrelse på mobiltelefoner
En, to, 2½Du skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Den næste revolution? - kamerasiden.dk