Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Computeren som møbel

5/11-2001

Computerens indre har udviklet sig med forrygende hast. Hvad der var hipt i går, er gammeldags i morgen. Det går stærkt! Noget, som dog ikke har udviklet sig i nær samme hastighed, er udseendet. Langt størstedelen af de computere der sælges, kommer i grå kabinetter med kedeligt tastatur, mus og skærm. Men noget er ved at ændre sig...

Det startede egentlig med Apples iMac, der nok må siges at være den første computer, med et virkeligt alternativt design. iMac’en er udført i gennemsigtigt plast og alt er bygget ind i skærmen. Noget anderledes end de store, grå kasser, vi ellers har været vant til.

PC-producenterne begyndte nu også at vise, at de nemt kunne være med. Ny teknologi inden for skærme gjorde det muligt, at lave helt flade skærme - det er første skridt på vejen til den perfekte PC. Dernæst kom selve kabinettet. Man forsøgte på forskellige måder at gøre dette mere spændende og indbydende - med vigende succes.

Nogle producenter kopierede simpelthen Apples idé med gennemsigtigt plast. Andre forsøgte at undlade visse komponenter som diskdrev - eller man smækkede så mange enheder ned på bundkortet som muligt. Alt dette resulterede i, at man nu kan købe computere ikke meget større end en skotøjsæske.

Størrelsen er ikke alt. Der skal også helst være et ordentligt ydre. Nu er smag og behag selvfølgelig forskellig, men jeg har altså en fobi overfor gennemsigtigt plast. I stedet er jeg helt ustyrlig vild med computere pakket ind i krom eller sort/mørkegråt metal. Det er der åbenbart også andre der er, for bl.a. Amitech er kommet op med en computer, de kalder SmartSize.

Amitech SmartSize er en komplet PC med skærm, tastatur, mus og højttalere. Alt i et fantastisk, flot design. Flade højttalere, fladskærm, trådløst tastatur og et meget lille kabinet, der mest af alt kunne minde om en del af et musikanlæg. Og det kunne det skam også sagtens være, for med indholdet er der tale om en helt multimediemaskine.

Men nu er Amitech ikke de eneste der kan. Logitech har netop lavet et utroligt flot trådløst tastatur og mus. Et sæt man godt kan være bekendt at stå fremme på skrivebordet. Tastaturet er fyldt med muligheder for musik og internetadgang.

Inden for bærbare computere er der også godt gang i den. Her udmærker Fujitsu-Siemens sig især med deres flotte Lifebook-serie, der igen er lavet i blankt, metallignende materiale. Foruden bærbare laver Fujitsu-Siemens også en serie, de kalder Jetson. Selve kabinettet kunne minde om en kuffert, det er lidt specielt, men absolut flot.

Alle disse computere har selvfølgelig deres pris. Det flotte design koster, men man får altså også små vidundere for pengene. Især Amitechs computer må siges at være lækker, da man her kan ændre konfigurationen, så den opfylder ens behov - normalt kan man ellers kun købe én model.

Fælles for de nævnte computere er, at alle vil pynte i stuen. Det er simpelthen ved at være slut med, at man skal gemme computeren væk i et mørkt hjørne, men i stedet have den stående fremme som et møbel. En tendens som flere og flere sikkert vil følge.


Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech LX700
Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
Logitech MediaPlay Cordless Mouse

Relaterede artikler:
Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtterDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Computeren som møbel - kamerasiden.dk