Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


CD-Skiverne

26/7-2000

Der er mange forskellige typer brændbare CD-ROM skiver.

- Dem, der hedder CD-R, kan fås i hhv. 74 min (650 MB ca. 10 kr.) og 80 min. (700 MB ca. 20 kr.) Disse skiver kan du kun skrive på én gang, dvs. at du ikke kan slette indholdet på disken for derefter at lægge andre data på. På disse CD skiver kan du tilføje nye data indtil disken er fuld, hvilket dog kræver at du i dit brænderprogram har sat CD'en til at "close session, leave disk open", hvilket betyder at du holder disken åben, indtil den er fuld.

- Dem, der hedder CD-RW, kan du også få i samme antal min ell. MB som angivet ved CD-R. Fordelen ved disse skriver er, at man kan overskrive data, der allerede er brændt på skiven. Man kan slette alle data (eller formatere). Denne skive kan bruges igen og igen. Ulempen ved den er at man skal have installeret speciel software for at kunne læse den i et almindeligt CD-ROM drev. Men den kan altid læses i brænderen. CD-RW skiver er velegnede til backup af dine data, f.eks. dokumenter.

Brænding af musik cd'er

Man kan brænde både data og lyd til sine CD-R skiver. Når man brænder lyd, skal man sørge for at man har valgt den option i det program man anvender til at brænde med. Formatet er, hvis man vil høre CD'en i en almindelig CD-afspiller WAV filer, der fylder ca 10 MB pr. minut. Det noget mindre pladskrævende format "MP3" kan ikke spilles i en almindelig CD-afspiller.

Vær opmærksom på at du ikke kan brænde en musik CD til almindelig CD-afspiller af flere gange, hvilket vil sige at du ikke kan, som forklaret ovenfor lægge nye data (musikstykker) på CD'en efter du har gjort det én gang. Du SKAL huske at vælge optionen "close disk", når du brænder CD'er, ellers kan din almindelige CD-afspiller ikke læse CD'en og derfor ikke spille den.

"Buffer underrun":

Dette betyder at computeren ikke kan afgive nok information (data) i samme hastighed som brænderen gerne vil have det. Det kan være at der er et hak i den CD man brænder fra, eller at man f.eks. laver noget andet på computeren imens, hvilket jeg kraftigt vil fraråde, medmindre der er tale om at alle enhederne er SCSI og der er tale om direkte kopiering mellem CD-ROM drev og brænder.

CD-ROM skiver jeg vil anbefale at man bruger:

Data: Kodak Gold, Trax, Pioneer, ProWiev og Verbatim

Lyd: Kodak Silver, Mr. Platinum (Dem der er blå)

Kendetegnet for gode "lyd-skiver" er at de på den side brænderen skriver på, er mørke i farven, f.eks. blå eller grøn.

Konklusion:

- Køb mærkevare CD'er. (de billige er måske gode nok til data, men...)

Hvis du, efter at have læst denne artikel, har spørgsmål til emnet, kan du sende mig en mail ved at klikke på mit navn nedenunder.


Relaterede test:
Logitech G5 Laser
Logitech LX700
Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks
Logitech MediaPlay Cordless Mouse

Relaterede artikler:
Logitechs presseevent 2006 – en revolution på hjul!
RAM - Random Access Memory
En beretning om min indgang til IT
Test af Silent Whisper lyddæmpnings måtterDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - CD-Skiverne - kamerasiden.dk