Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Anmeldelse af EditPlus 2

28/5-2001

Jeg havde længe ledt efter et ordentligt tekstprogram lidt a la notepadden der følger med Windows. For Microsofts notepad mangler mange funktioner, bl.a. linieoptælling, erstat og word wrap (dvs. at den deler linierne op). Den notepad er et udmærket program så længe at man kun arbejder med få og korte sætninger. Men har man tænkt sig at arbejde med web-sider i notepad må man efter kort tid give op.

Jeg søgte lidt, og det var med stort besvær at jeg endelig fandt et program, der kunne hvad jeg efterspurgte. Det program jeg fandt hed EditPlus og en gratis demo kunne downloades på www.editplus.com.

Jeg downloadede demoen som fyldte under 1 mb., og blev positivt overrasket. Trods programmets ringe størrelse var det utroligt. Det kunne alt hvad jeg efterspurgte plus en hel masse andet.


Når man først træder ind i programmet, er det en smule forvirrende. Knapperne er ikke alle der hvor de plejer at være, og menuerne rummer mange mystiske ting. Heldigvis er ikonerne på de fleste af knapperne ligesom i Microsoft Word. Men det tog mig temmelig lang tid at finde ud af Directory boksen, som er en slags stifinder. Den er egentlig ret smart at bruge, men det er irriterende at det er standard at den bliver vist. Cliptext, ved siden af Directory indeholder også en mængde ret smarte funktioner, bl.a. samtlige html 4.0 tags, hvilket helt klart er et plus.

Det er tydeligt at se at programmet henvender sig til programmører, som har brug for noget der er bedre end Notepad. Brugervenligheden er ikke i top hvilket egentligt er lidt synd, når man tænker på alle de gode funktioner programmet indeholder.


Som sagt indeholder programmet alt hvad Notepad ikke indeholder. EditPlus har en linje tæller, den understøtter wordwrap, den farver html tags, den har en masse funktioner, som man efter et stykke tid ikke kan undvære.

Programmet er som et simpelt tekstbehandlings program virkelig godt. Men når man virkelig udnytter programmet optimalt, ved bl.a. at lave html filer, finder man ud af hvor dejligt og uundværligt programmet er. Det understøtter html, c, c++, php, asp, java, javascript, css og mange andre scriptsprog. Endnu et plus.


Jeg synes at programmet er fantastisk, uundværligt og fylder forsvindende lidt i forhold til hvad man får ud af det. Det er dog min mening at programmet godt kunne være lidt mere brugervenligt.

EditPlus 2.10c får 4 ud af 5 stjerner


Relaterede artikler:
Fjerne uønskede elementer i billedet med Photoshop
Exif Info
Actions med Photoshop 7
Tweak Windows XPDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Anmeldelse af EditPlus 2 - kamerasiden.dk