Brugernavn:

Password

Husk oplysninger

Opret ny bruger
Glemt dit login?


Ændre Windows standardindstillinger

6/3-2001

Fra ny er ens computer typisk indstillet med Windows standardfarver og baggrund. De fleste ønsker dog at indstille deres PC efter egen smag og stil. Det gøres let: Højreklik et sted på Skrivebordet og klik i boksen på Egenskaber. Frem kommer nedenstående vindue:

For at ændre Baggrunden klikker du på fanebladet Baggrund og får her muligheden for at vælge iblandt en række af mulige erstatninger til din nuværende baggrund på skrivebordet. På Ovenstående billede er (Ingen) valgt - hvilket betyder at din Baggrund vil fremstå med Windows standardindstillinger (Udseende). Disse kommer vi ind på senere i denne artikel.

Når du har valgt en passende baggrund kan du overveje hvorvidt du ønsker baggrunden vist Centreret, Side om side eller Stræk. Prøv dig frem - Klik Anvend for at udskifte den eksisterende baggrund med den nye.

For at ændre pauseskærmen klikker du på Pauseskærm hvor du kan vælge imellem et antal allerede installerede pauseskærme. Vælg en og se den i miniformat i skærmen ovenfor. Klik på Eksempel for at få den vist i fuld skærm, og afbryd den igen ved at røre enten tastatur eller mus. Ønsker du en passwordbeskyttelse når pauseskærmen går i gang, skal du sætte et flueben i Beskyt med adgangskode og vælge koden ved at klikke på Skift... Klik på Indstillinger for at indstille den valgte pauseskærm efter dit hoved.

Pauseskærmen Lysavis indeholder muligheden for at lade selvskrevet tekst glide over skærmen. Det kunne f.eks. være "Våååågn op, du sover i timen"... Mulighederne er uanede. Vælg pauseskærmen Lysavis og klik på Indstillinger for at skrive og ændre i den valgfrie tekst. Vælg den Placering, Hastighed og Baggrundsfarve du ønsker og klik på Formatter tekst for at ændre skrifttype, størrelse og farve på denne.

Udseende. Vælg dette faneblad for at ændre i Windows standardfarver og skrifttyper. Under Farveskema kan du vælge iblandt de i forvejen indlagte farvekombinationer, og hvis man skifter fra Windows Standard til Ahorn er resultatet som følger:

Du vælger Ahorn:

Og eksemplet vises:

Er farveskemaet Ahorn lige dig, så klik på Anvend for at lade det aktiveres overalt i Windows.

Kan du derimod ikke finde en farvekombination du bryder dig om, kan du gå i gang med selv at sammensætte dine farver og skrifttyper. Vælg først hvilket komponent i Element og giv det den ønskede farve:

Fif: Du kan vælge hvilket element i illustrationen der viser alle Windows elementer. Klik simpelthen på det element du ønsker at ændre. F.eks. på Vinduestekst, meddelelsestekst og Meddelelsesboks.

Dernæst vælger du, hvis det ovenfor valgte element indeholder tekst, hvilken skrifttype i hvilken farve/størrelse Skrifttype:

Når du har indstillet farver og evt. skrifttype efter eget hoved, afslutter du med Anvend for at aktivere dit valg.

Fif: Det kan aldrig gå helt galt. Får du lavet nogle uønskede indstillinger, så brug blot Farveskema og returner til Windows Standard for at råde bod på farveladen!


Relaterede artikler:
Fjerne uønskede elementer i billedet med Photoshop
Exif Info
Actions med Photoshop 7
Tweak Windows XPDu skal være logget ind for at kunne poste et nyt indlæg Kategori: Kommentar til artikler
Emne:

     

Copyright © 2000-2016 Bip Foto
Ansvarshavende: Peter Blom Rørvig Skjelbo
Artikel - Ændre Windows standardindstillinger - kamerasiden.dk